Bun venit.
Câteva cuvinte
despre expoziție

Când se exprimă artistic, adolescenții câștigă o voce pe care nu o folosesc în mod obișnuit. Cu telefonul mereu în mână, platformele online au reușit să ofere tinerilor accesul la o lume infinită dar și posibilitatea de a și face viața și munca vizibilă tuturor la un click distanță. 8 adolescenți, viitori antreprenori culturali, au ales ca temă pentru open call-ul expoziției organizate de ei: ADOLESCENȚA și ca tehnică digitalul. Au vrut să instige creativ alți tineri talentați ca și ei, care își exprimă angoasele, fericirile, secretele artistic și să le ofere o platformă de vizibilitate.

Expoziția Teenpod este o expoziție online care își propune să creeze mai mult decât o simplă vizualizare a unor lucrări, ea este rezultatul eforturilor unor tineri pasionați de cultură care încearcă să intre în dialog cu alți tineri artiști, creând astfel noi punți de discuție și colaborări . Artiștii participanți au răspuns temei noastre în diverse moduri creative, s-au lăsat inspirați să creeze lucrări noi sau au găsit în practica lor lucrări care se apropie de temă și care au rezonat apoi cu adolescenții curatori.

Expoziția devine un moment de capturare a unei realități prezente cu ajutorul tehnologiei, a unei vârste ușor trecătoare și plină de angoase. Artiștii selectați o văd prin lentila aparatului foto, prin „ochiul” atent al camerei de filmat, sau pe foaie, tabletă și medii combinate. Fiecare lucrare este personală și devine un manifest. Fiecare artist/ă se exprimă neîngrădit și justifică, prin tușe, prin joc de lumini și umbre sau regie, cum vede această perioadă complexă a vieții.

Alexandra Corcode

Face fotografie digitală și pe format mediu de 5 ani, timp în care a documententat zona rurală a județului Bistrița-Năsăud.

Anastasia Ștefan

Vede adolescența ca pe o cursă cu obstacole, ca pe o perioadă a revoltei, dar și ca pe o trambulină către diversificare artistică.

Badea Cătălina

Surprinde evoluția oamenilor în spațiu și în timp, ceea ce rămâne în urma lor, sau cum ei rămân uneori în urmă din cauza amintirilor.

Visarion Beniamin

Asociază adolescența cu metamorfoza unui fluture, reprezentând lupta cu sinele, dar și nevoia de a înflori și de a renaște

Bianca Costin

Îi plac experiențele dificile, după care te simți ca în convalescență, pentru că te obosesc, dar îți deschid ochii la fel ca nimic altceva.

Ioana Pătrașcu

Dacă o insectă este liberă să zboare când și unde îi place, noi de ce nu am fi?

Ivănuşcă Ecaterina

A copilărit în zona rurală a județului Botoșani și a ales să exploreze amintirile care o leagă de locurile natale în video-montaje ludice.

Lucia Moțoc

A început să lucreze cu mediul digital cu 2 ani în urmă și încă este în căutarea propriei identități artistice.

Sisi Rădulescu

Își dorește să devină director de imagine, iar ca fotografă este înclinată spre latura personală a fotografiei și spre explorarea intimității.

Toma Hurduc

Seria de lucrări tomahurduc19  este o documentare a vieții de zi cu zi , prin care artistul tratează evoluția de la copil la tânăr adult cu ajutorul fotografiei pe film.

Organizat de::
Parteneri:
Cofinanțat de::
Parteneri institutionali::
Parteneri media::
Recomandat de::