Ioana Pătrașcu

18 ani București
Când nu poți să faci ce vrei, 2020

“Mintea ta a fost construită de adulții din jurul tău și educația care ți-a fost oferită sau nu. Când vrei să faci ceva, nu ai voie și când nu vrei, trebuie. Ești legat de părerea părinților, a familiei, a prietenilor, a școlii sau a liceului și tu trebuie să înveți să le controlezi pe toate. Unde ești tu și cine ești de fapt? Cumva identitatea ta a fost influențată mai mult de tine sau de adulții din jurul tău? Dacă greșești ești criticat și pedepsit, dacă nu greșești, nu capeți experiență. Ești forțat să faci alegeri, dar tu nu știi ce să alegi, încă nu ești trecut prin viață.

Totuși este cea mai frumoasă perioadă din viața ta în care tot ce faci e să explorezi, dar pe lângă asta te mai întrebi, oare cât de liber sunt să fac ce-mi doresc? Un gândac pleacă unde vrea, când vrea, eu de ce nu am voie?”

Bianca Costin
Ivănuşcă Ecaterina
Înapoi în galerie
info artist

Ioana. 18 ani. Elevă la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Lucrarea sa, Când nu poți să faci ce vrei, este o linogravură care funcționează ca o analogie. Dacă o insectă este liberă să zboare când și unde îi place, noi de ce nu am fi?

Instagram @ioana_patrascu

Organizat de::
Parteneri:
Cofinanțat de::
Parteneri institutionali::
Parteneri media::
Recomandat de::