Anastasia Ștefan

19 ani Cluj-Napoca

Oximoron( fragment din "Cea mai bună dintre Eve")

An: 2019

“Conceptul mini-seriei de fotografii se învârte în jurul unei povești adusă de către unii la rang de adevăr – este vorba desigur despre mărul interzis și ispitirea lui Adam de către, în cazul de față, mai multe Eve […] pe parcursul adolescenței ne confruntăm cu tot felul de ispite, de obicei tentați, ne lăsăm duși de val și le înșfăcăm cu toată ființa. Ei bine, nu vom sfârși alungați din Rai pentru asta, însă tot se va găsi cineva să ne condamne într-un proces moral despre ce e bine și ce e rău.”

“În adolescența mea, când am început să mă revolt împotriva a tot și toate, ca orice tânăr împuternicit de vlaga tinereții sale, m-am lovit în continuare de un tradiționalism exagerat, de cutume, de o societate închisă și conservatoare, de „cum să vorbești despre asta”, de „e păcat să faci așa”. Pentru mine fotografiile sunt și o modalitate de a privi religia cu care am fost de mici învățați, drept o poveste maleabilă, care ar trebui să fie deschisă la diferite interpretări.”

Alexandra Corcode
Badea Cătălina
Înapoi în galerie
info artist

Anastasia. 19 ani. Studentă în anul II la Regie de film (Facultatea de Teatru și Film, Cluj-Napoca). Vede adolescența ca pe o cursă cu obstacole, ca pe o perioadă a revoltei, dar și ca pe o trambulină către diversificare artistică.

Cea mai bună dintre Eve, proiectul înscris în expoziție, este o metaforă a tentațiilor din adolescență.

Instagram @ana_nu_are_mere

Organizat de::
Parteneri:
Cofinanțat de::
Parteneri institutionali::
Parteneri media::
Recomandat de::